Campagne verkeersveiligheid Uitwijk-Waardhuizen

Foto: Sander van Strien
10 oktober 2023, 20:18
Verlopen

UITWIJK/WAARDHUIZEN - Vanaf 25 oktober tot 30 november organiseert de dorpsraad Uitwijk-Waardhuizen een verkeerscampagne in samenwerking met de bewoners en de gemeente Altena. Het doel is de veiligheid in Uitwijk-Waardhuizen te verhogen door aandacht te vragen voor het rijgedrag.

De campagne zal bestaan uit een aantal praktische speerpunten: snelheid, zwaar verkeer, en veiligheid van de Kees Endelman-rotonde. De campagne wordt geopend met het onthullen van nieuwe verkeersborden, die bij iedere ingang van de dorpen komen te staan. De tekeningen op deze 30-kilometerborden worden gemaakt door de kinderen van school De Verrekijker.

Doordat chauffeurs verouderde navigatie gebruiken rijden vrachtwagens zich nog dagelijks vast in het centrum van Uitwijk. De campagne vraagt aandacht voor de schade en overlast die dit veroorzaakt, evenals de toenemende drukte en onoverzichtelijkheid op de Kees Edelman-rotonde. Samen met bewoners en wethouder Sheikkariem wil de dorpsraad Uitwijk-Waardhuizen brainstormen hoe de dorpen nog veiliger gemaakt kunnen worden.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl