Woerkumer Biergilde ontvangt Brouwerij IJssel op bierproeverij

Foto: Archief
10 oktober 2023, 20:15
Verlopen

WOUDRICHEM - Iedere derde donderdag van de maand organiseert het Woerkumer Biergilde een speciaalbierproeverij. Het gilde bestaat uit echte bierliefhebbers en heeft geen winstoogmerk.

Het biergilde richt zich ook op bierliefhebbers die graag kennis over bier willen vergaren en delen en samen willen proeven en genieten. Op 19 oktober komt Erik Terlouw van Brouwerij IJssel naar de vesting van Woudrichem. Erik wist zijn droom, om in de Hollandse IJssel- en Lekstreek een kleinschalige craftbrouwerij te realiseren, in amper 6 jaar voor elkaar te krijgen. Bijzonder daarbij is dat ieder bier gelinkt is met het Runenalfabet, een oud-Germaans schriftteken. Wat Erik ook bijzonder maakt is dat zijn brouwerij voor andere craftbrouwers brouwt. Zowel PopHop als Gorkumse Brouwerij Dukes attendeerden het proefpanel op Brouwerij IJssel vanwege hun positieve ervaringen.

Deelnemers aan de proeverij dienen zich vooraf aan te melden vanwege de beperkte ruimte. Dit kan tot 18 oktober via info@woerkumerbiergilde.nl. De kosten zijn € 19,50 per persoon en de locatie is Het Arsenaal in Woudrichem, onder het Visserijmuseum in de vesting. De aanvang op 19 oktober is om 20.00 uur en de proeverij duurt tot omstreeks 22.00 uur.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl