Jaarlijkse blotevoetentocht op de Dag van de Stilte

Foto: Ter illustratie
19 oktober 2023, 07:14
Verlopen

WOUDRICHEM - Op zondag 29 oktober wordt de jaarlijkse Dag van de Stilte gehouden. Levenscoach Jos Korthout geeft deze dag vorm middels zijn jaarlijkse stille blotevoetentocht in Woudrichem.

Om 10.00 uur komen de deelnemers bijeen bij het beeldje van Jan Klaassen voor het Arsenaal-Visserijmuseum. De activiteit duurt ongeveer drie uur en is heen en terug ongeveer zes kilometer, door het relatief stille natuurontwikkelingsgebied het Gors en over het strand langs de Boven Merwede.

Deelnemers worden uitgenodigd hun schoenen en kousen uit te trekken, maar dit is niet verplicht. Na de inleidende woorden wordt er stilte in acht genomen, gedurende de hele tocht. Het idee is om het bewustzijn te verdiepen door alle zintuigen wijd open te zetten, om helemaal tot rust te komen en in verbondenheid met elkaar een levend monument van de stilte te vormen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl