Na protesten wordt toch gekeken naar verbeteringen en opknappen van Bergsche Maasdijk

Foto: Ter illustratie
11 november 2023, 06:12
Verlopen

WIJK EN AALBURG - Na protesten gaat de provincie Gelderland nu toch kijken naar verbeteringen aan het plan voor het opknappen van de Bergsche Maasdijk, de N832, tussen Well en Wijk en Aalburg.

Omwonenden kwamen in juli in protest, omdat in het plan een vrijliggend fietspad ontbreekt, terwijl dat volgens hen op deze drukke en gevaarlijke dijk heel hard nodig is. Daarnaast willen de bewoners de beeldbepalende bomen behouden, terwijl de provincie ze wil kappen. Duizenden mensen ondertekende hiervoor een petitie.

De provincie gaat samen met de gemeente Zaltbommel en Waterschap Rivierenland bekijken of de ingediende reacties aanleiding zijn voor een (gedeeltelijke) wijziging van de plannen. In afwachting hiervan heeft de provincie de besluitvorming rond ontheffingen en vergunning opgeschort.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl