Cursus huizenonderzoek bij Streekarchief Langstraat Heusden Altena

Foto: Pixabay
18 november 2023, 06:00
Regio Info

HEUSDEN - In de winter van 2023-2024 biedt Streekarchief Langstraat Heusden Altena verschillende cursussen aan, waaronder een cursus over huizenonderzoek. Tijdens een eenmalige cursusmiddag of -avond vertellen medewerkers van het Streekarchief hier meer over.

Woont u in een huis met historie, dan is het onderzoeken van de geschiedenis ervan een uitdaging. Wie woonde er vroeger, wat waren de lotgevallen van de bewoners? Hoe zag de straat er vroeger uit? Hoe heet de karakteristieke bouwstijl waarin het pand is opgetrokken en waarvoor diende de kelder? Allerlei vragen waarvan het antwoord mogelijk te vinden is in de archieven en collecties die Streekarchief Langstraat Heusden Altena beheert. Tijdens deze bijeenkomst krijgt u uitleg over waar u kunt beginnen met uw onderzoek.

Het gaat om één bijeenkomst die ’s middags en ’s avonds wordt aangeboden. Geef bij uw inschrijving aan op welk tijdstip u wilt deelnemen. Aanmelden kan via info@salha.nl. De cursus over huizenonderzoek vindt plaats op vrijdag 23 februari van 14.00 tot 16.00 uur of op donderdag 29 februari van 19.00 tot 21.00 uur. De kosten zijn € 10,- en de docent is Mariska Heijmans.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl