Cursus over bewaren bij Streekarchief Langstraat Heusden Altena

Foto: Pixabay
18 november 2023, 05:59
Regio Info

HEUSDEN - In de winter van 2023-2024 biedt Streekarchief Langstraat Heusden Altena verschillende cursussen aan, waaronder een cursus over bewaren. Tijdens een eenmalige cursusmiddag of -avond vertellen medewerkers van het Streekarchief hier meer over.

Archieven zijn overal. Bij archiefinstellingen, organisaties en personen. Maar wat bewaren we en waarom? U wordt uitgenodigd om hierover mee te denken en discussiëren. Vervolgens wordt gekeken naar de praktische kant van het bewaren. Conservering, restauratie en digitalisering komen aan bod. Hoe wordt dat gedaan en welke problemen doen zich hierbij voor? Het doel van deze cursus is om u informatie te geven over het bewaren van archieven in een archiefinstelling, maar ook tips over het bewaren van uw eigen archief.

Het gaat om één bijeenkomst die ’s middags en ’s avonds wordt aangeboden. Geef bij uw inschrijving aan op welk tijdstip u wilt deelnemen. Aanmelden kan via info@salha.nl. De cursus over bewaren vindt plaats op dinsdag 23 januari, van 14.00 tot 16.00 uur of van 19.00 tot 21.00 uur. De kosten zijn € 10,- en de docent is Malu Kuhlmann.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl